Monday, November 23, 2009

Sayang Haikal...


Anak ibu Nafis Haikal yg makin membesar...skang haikal dah 4bln 2mgu dah pandai menyarap..masa Haikal 4bulan saya timbang dah 7kg..kalau dukung lama2 lenguh gaklah tangan ibu ni..tapi saya puas hati kalau Haikal sihat..

Haikal masih lagi menyusu badan dan dari hari ke hari makin kuat menyusu..sebab sayangkan Haikal saya usahakan macam2 supaya susu saya makin bertambah dan cukup untuk Haikal..Sebenarnya masa Hakim(abg Haikal-3thn 8bln) kecil dulu saya tak dapat nak menyusukan dia dengan susu badan..sebab tu lah Haikal ni saya berusaha juga untuk menyusukan dia sampai umur dia 2thn...InsyaAllah..

Alhamdulillah...setelah saya mula makan vitamin Shaklee ni susu saya makin bertambah dan tiada lagi masalah susu merudum..mungkin ni memang rezeki Haikal..Rugi rasanya kalau saya tidak berkongsi dengan ibu-ibu diluar sana..Kita hanya berusaha tapi Dia yang tentukan..
Apa yang pasti saya tetap inginkan yang terbaik untuk anak-anak saya Hakim dan Haikal..Ibu Sayang Kamu..

"Sharing is Caring"


Baca Selanjutnya >>

For Breastfeeding Mom....SET B...




Ramai ibu2 yang baru mengenali blog saya teruja untuk mencuba vitamin Shaklee namun saya faham apabila kalian cuba memaklumkan betapa banyaknya kekangan yang dihadapi jika hendak mengeluarkan sejumlah wang yang besar untuk membeli vitamin yang baru kalian kenali. Serasikah? Mahal jika sampai dua tiga ratus... inilah antara suara2 mereka yang sedikit kecewa kerana tidak dapat memiliki set Shaklee.

Kini SET B kembali ...untuk 4 vitamin utama yang diperlukan oleh tubuh iaitu multivitamin@ Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa............

"Sharing is Caring"

Baca Selanjutnya >>

Saturday, November 21, 2009

Satu permulaan yg baru

Alhamdulillah setelah saya menemui SET B ni susu utk Haikal makin bertambah...sebenarnya saya memang berazam utk susukan Haikal dgn susu saya ni smp umur dia 2thn...skang Haikal br je 4bln..satu hari tu saya mencari di internet ni kalau2 ade ibu-ibu yg nk berkongsi masalah yg saya hadapi iaitu susu makin berkurang setelah saya kembali bekerja..

Dek kerana azam dan niat utk fully bf akhirnya saya terjumpa jg dgn SET B yg Kak N jual ni...produk dari Shaklee mmg menjadi pilihan saya..Kalau sebelum ni saya dpt kumpul lebih kurang 18-20 oz EBM tp skang setelah mula mkn trial pack ni saya berjaya kumpul 24-30 oz EBM sehari..huh..mmg puas hati..

Tapi,saya igt pesan Kak N kene byk minum air dan saya mmg minum air 4liter sehari...itu air kosong shj tak termasuk air manis spt air milo,horlick..mmg berbaloi-baloi hasil EBM saya..

Itulah yg saya nk kongsi dgn ibu2 diluar sana yg mmg mementingkan kualiti dan kuantiti susu utk anak2 mereka..InsyaAllah dipermudahkan segala urusan..

"Sharing is Caring-Shaklee"

Baca Selanjutnya >>

Thursday, November 19, 2009

Opening Sale!!!!

Salam,anda ingin sihat..disini saya ada menawarkan Pakej Sihat untuk percubaan anda.Produk keluaran Shaklee menjadi pilihan saya sebagai seorang ibu yg menyusui anak saya.Dan saya juga ingin berkongsi bersama ibu-ibu diluar sana.Selain itu saya juga ada menyediakan pakej untuk mereka yang ingin mengekalkan kesihatan,bakal ibu dan mereka yang bermasalah kulit.
  1. SET A: Bagi mereka yang sihat dan ingin mengekalkan kesihatan mereka, mereka yang mempunyai masalah keletihan, moody, mudah stress bolehlah mendapatkan set ini. Set ini mengandungi Multivitamin@vitalea, B Complex dan Vitamin C. 
  2. SET B: Lebih tertumpu kepada ibu yang menyusukan anak. Set ini mengandungi Multivitamin@vitalea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa.
  3. SET C: Khusus untuk bakal ibu dan set bersalin yang paling berbaloi untuk kesihatan ibu dan anak. Set ini mengandungi Multivitamin@vitalea, B Complex, Vitamin C dan Zinc.
  4. SET D : Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit, jerawat dan kulit yang sensitif. Set ini mengandungi B Complex, Vitamin C dan Vitamin E. 

"Sharing is Caring"


Baca Selanjutnya >>

Wednesday, November 11, 2009

Sitemap

Baca Selanjutnya >>

TOTAL WELLNESS PROGRAM

Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.

Anti-Aging Vivix

Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex,

Vitamin C

Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Children's Health Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C

Gout Set Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa

Immune Booster NutriFeron

Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

Individuals that don't like pills @ tablets Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

Popular Posts

Disclaimer

“Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati,menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil”. AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998