Wednesday, October 27, 2010

Berkat kesabaran dan hasilnya...

Salam...
Sepanjang hampir satu tahun saya menjual Set Breastfeeding (SET B) Shaklee banyak juga saya berdepan dengan masalah ibu-ibu yang kurang susu..dan kadang-kadang ada juga ibu-ibu yang dalam keadaan yang cukup TERDESAK..dan apa yang menyedihkan saya bila ibu-ibu ini dalam keadaan TERDESAK mulalah mereka MENDESAK dan mengharapkan apabila sekali makan alfalfa susu mencurah-curah bagaikan air hujan....terus terang saya katakan apa jua yang kita makan untuk tambah susu kesannya bukanlah boleh kita lihat hanya dengan sekali makan sahaja...tambahan lagi jika makan suplemen lagilah kita kene ISTIQAMAH dan banyak BERSABAR..

Apa yang ingin saya kongsikan di sini seorang teman yang saya kenal kerana beliau ingin mencuba Trial Pack B khas untuk ibu-ibu yang menyusukan anak..Mardiana namanya..dan saya panggil dengan nama Diana..pada mulanya beliau menelefon saya bertanyakan tentang SET B..dan beliau terus ingin mencubanya..

Kita boleh baca kisah beliau bermula dari:

Kisah 1

Kisah 2

Kisah 3

Kisah 4

Dan semalam Diana tinggalkan jejak kat chat box saya dan apa yang dia tulis :

Salam ziarah...syoknye!!!badan sy dah serasi ngan shaklee...insya allah akan kuteruskan ngan pek yang besar plak pasni ye Hasmah...tenkiu my dear.

Apa yang boleh dijadikan kesimpulan dari kisah Diana ni ialah berkat KESABARAN dan ISTIQAMAH beliau akhirnya beliau berpuas hati dengan Vitamin Shaklee...Ingatlah bahawa Allah S.W.T tu memang dah jadikan susu ibu itu rezeki untuk anak kita..cuma terpulang bagaimana usaha kita...Kawan-kawan tepuk dada tanyalah IMAN...

"Sharing is Caring"



Share/Bookmark

2 comments:

Mardiana Alias said...

Salam Hasmah,

Alamak malu dan terharunye saya sbb Hasmah wat entry khas untuk saya n shaklee...heh!Mekasih ye...

Alhamdulillah...syukur pada Allah kerana dipertemukan dgn Hasmah walaupun setakat di alam maya.

Insya allah, saya akan teruskan pengambilan shaklee ni sbb hasilnye memang dah terbukti...yang penting kena ISTIQAMAH dan SABAR kan...

IbuHakimHaikal said...

Salam Diana..
Alhamdulillah..akhirnya berkat kesabaran dan Istiqamah Diana..sy pun seronok berurusan dgn Diana..senang nk explain dan senang Diana terima..hehe.. ;)

TOTAL WELLNESS PROGRAM

Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.

Anti-Aging Vivix

Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex,

Vitamin C

Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Children's Health Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C

Gout Set Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa

Immune Booster NutriFeron

Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

Individuals that don't like pills @ tablets Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

Popular Posts

Disclaimer

“Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati,menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil”. AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...