Thursday, January 20, 2011

Vitamin Shaklee Untuk Ibu Mengandung

Salam..
Seperti yang kita tahu seorang ibu yang mengandung memerlukan vitamin tambahan bagi memastikan si ibu dan kandungannya sentiasa sihat. Jika ibu yang mengandung pergi ke klinik menjalani pemeriksaan biasanya akan dibekalkan dengan obimin, asid folic dan vitamin-vitamin lain. Vitamin-vitamin itu adalah untuk dimakan sepanjang kehamilan.

Tetapi jika ibu-ibu inginkan yang lebih baik, tidak salah memilih SHAKLEE kerana ia lebih baik malah lebih baik dari vitamin sintetik yang berada di pasaran. Saya juga mengamalkan Vitamin Shaklee sejak dari mengandung anak pertama sehingga hari ini.

Disini saya sediakan beberapa pakej untuk ibu-ibu mengandung.

SET 1 - 1st Termister 
  • Vitalea (Multivitamin lengkap dengan IRON)
  • B complex (lengkap dengan ACID FOLIC)
  • Vitamin C 
  • Ostematrix (Kalsium Magnesium)
SET 2 - 2nd Termister 
  • Vitalea (Multivitamin lengkap dengan IRON)
  • B complex (lengkap dengan ACID FOLIC)
  • Vitamin C 
  • Ostematrix (Kalsium Magnesium)
  • OMEGA GUARD (MINYAK IKAN, DHA)
Apa khasiat setiap vitamin ini ?

Vitalea (Multivitamin)
Menambah kepada apa-apa pemakanan yang kurang dalam badan kita, juga membantu menambahkan keperluan badan kita jika kita tidak mengikut sistem pemakanan yang betul. Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

B Complex 
B Complex Shaklee lengkap dengan asid folic, asid folic sangat penting untuk bayi dalam kandungan ibu. Juga membantu mengatasi kelesuan. Penting bagi mengatasi masalah kesihatan mental (kemurungan) dan mengatasi stress.

Vitamin C
Membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan bagi ibu-ibu yang mengandung boleh mengelakkan dari demam dan selsema. Individu yang mengalami stress atau keadaan penat, letih, lesu serta kesibukan memerlukan vitamin C.

Ostematrix (Kalsium Magnesium)
Membina tulang dan gigi yang kuat, juga mengelakkan dari kekejangan otot. Untuk menstabilkan denyutan jantung dan darah tinggi. Juga terdapat vitamin D yang boleh mengelakkan jaundice (sakit kuning).


vitamin ibu mengandung

Omega Guard
Dengan kandungan DHA dan EPA penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Untuk ibu khasiat omega guard ini dapat membantu mengawal paras kolestrol.

Sebagai tambahan ibu-ibu boleh mengambil Energizing Soy Protein (ESP) sebagai minuman sepanjang kehamilan. Apa khasiat ESP ini?

vitamin ibu mengandung

Energizing Soy Protein
Ia memberi tenaga, bantu melancarkan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Untuk bayi dalam kandungan pula ia membantu untuk tumbesaran bayi supaya sihat dan kuat.

Cubalah dulu supplement ini selama sebulan dan rasai perbezaannya, jika anda mengambil supplement selain di atas anda dinasihatkan supaya menghentikan dahulu pengambilan supplement tersebut supaya tidak bercampur aduk dengan supplement lain bagi mengelakkan kurang keberkesanan.

Jika berminat boleh menguhubungi saya di talian 012-6538729 (sms/call) atau email kepada nor.hasmah@yahoo.com.my

"Sharing is Caring"Share/Bookmark

0 comments:

TOTAL WELLNESS PROGRAM

Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.

Anti-Aging Vivix

Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex,

Vitamin C

Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Children's Health Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C

Gout Set Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa

Immune Booster NutriFeron

Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

Individuals that don't like pills @ tablets Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

Popular Posts

Disclaimer

“Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati,menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil”. AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...