Friday, January 13, 2012

Banyak Kelebihan Bayi Susu Ibu

Salam..
11 Januari 2012 genap Muhammad Nafis Haikal 2thn 6bln..Haikal masih lagi menyusu susu ibu secara direct sahaja..saya bukan lagi ibu yang mengepam ketika bekerja seperti dulu..mengusung beg pam spectra 3 yang boleh tahan juga beratnya..mengepam 3-4kali di ofis bukan lagi menjadi jadual harian saya..kadang-kadang rindu juga saat itu..mungkin saat itu akan berulang untuk adik Haikal nanti..hehe..bila tak tau lagilah ye..

Haikal cuma akan menyusu bila saya dah balik kerja dan pada waktu malam sahaja..pernah juga terfikir nak wean off tapi hati saya ni belum bersedia lagi..mungkin saat-saat bahagia ketika menyusukan Haikal akan berakhir juga dan biarlah ianya berhenti dengan sendiri tanpa paksaan..sayu dan sedih hati ni bila memikirkan waktu itu..memang Haikal sangat rapat dengan saya..mulutnya tak lekang dari menyebut "ibu"..bangun pagi pun ibu,mandi pun ibu,tidur pun ibu.."memey" cari ibu..semuanya ibu..itulah istimewanya ibu..boleh dikatakan anak-anak memang rapat dengan ibu..Hakim dan Haikal permata hati ibu..

Saya rasa cukup beruntung sebab dapat menyusukan Haikal dengan susu ibu sehingga hari ini..walaupun di taska Haikal dah minum susu formula..tapi bila dengan saya memang dia takkan minum susu formula..apa yang dia cari mesti "memey" ibu..inilah yang membuatkan hubungan ibu dan anak erat..ikatan kasih sayang yang cukup suci dan indah..

Muhammad Nafis Haikal (2thn 6bln)

Banyak kelebihan bayi susu ibu ni sebenarnya..jom kita tengok gambar di bawah ni..


Saya sangat menyokong penyusuan susu ibu sepenuhnya..Menyusukan anak anda untuk 6bln pertama sepenuhnya dengan susu ibu dan jika boleh teruskan sehingga 2tahun..InsyaAllah..dimana ada kemahuan di situ ada jalan..

Jika anda berminat untuk mencuba Produk Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-6538729 (call / sms) atau email nor.hasmah@yahoo.com.my

"Sharing is Caring"



Share/Bookmark

1 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

sy dah kembali rutin dulu2..pam pam pam ehehhe

TOTAL WELLNESS PROGRAM

Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.

Anti-Aging Vivix

Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex,

Vitamin C

Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Children's Health Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C

Gout Set Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa

Immune Booster NutriFeron

Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink

Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

Individuals that don't like pills @ tablets Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

Popular Posts

Disclaimer

“Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati,menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil”. AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...